top of page

ONZE MINI-MOON NAAR DE MOEZEL


Na een bruiloft komt een huwelijksreis! Omdat wij nog midden in de verbouwing van ons huis zitten, besloten wij om er een mini-moon van te maken, oftewel: een korte huwelijksreis en dichtbij huis. Het is altijd best lastig om een gezellig huisje te vinden waar ook honden welkom zijn. Na veel speurwerk op het wereldwijde web vond ik een pittoresk huisje in de Moezelstreek.


HET HUIS VAN HANS EN GRIETJE

Ooooh! Ons huisje was zo mega schattig! Het had zo uit het sprookje van Hans en Grietje kunnen komen.

We werden warm ontvangen door Alex en Petra, die gelukkig niet bang bleken te zijn voor Beer (onze iets wat grote hond). Het nachtegaal huisje, zoals het huisje officieel heet, is van alle gemakken voorzien met een heerlijk bed, luxe keuken en zelfs een heuse make-up tafel. Tijdens onze vakantie regende het veel,

maar gelukkig heb ik mezelf kostelijk vermaakt met een goed boek en een kop dampende thee onder de knusse veranda.


SPROOKJESKASTEEL BURG ELTZ

Onze bruiloft voelde als een sprookje, het nachtegaal huisje was een sprookje en dit kasteel was er ook weer een voor in de sprookjesboeken. Ik heb veel kastelen in mijn leven bezocht (iets met een kastelen verslaving), maar burg Eltz is misschien wel een van de mooiste. Ik liet er mijn fantasieën de vrije loop waardoor Assepoester bijna echt tot leven kwam!


Wij hebben dit kasteel tijdens onze vakantie twee keer bezocht. De eerste keer midden op de dag, tijdens een 12,6 km Traumpfad wandeling. Deze route kenmerkt zich door weilanden, bos, rotspartijen en kronkelde beekjes. Het is een pittige wandeling, maar heel erg mooi! Doordat wij deze route overdag liepen was het bij burg Eltz druk met toeristen en omdat ons huisje dichtbij het kasteel lag, besloten wij om de volgende ochtend nog voor de officiële openingstijden terug te gaan.

Het deed even pijn toen de wekker ging, maar het was het 100% waard, er was namelijk geen toerist te bekennen! Ik ben helaas niet in het kasteel geweest omdat wij Beer meegenomen hadden. Ik moet dus denk ik nog een keertje terug....


DE GEIERLAY HANGBRUG

De Geierlay hangbrug is een van de spectaculairste hangbruggen in Duitsland.

De brug is zo'n 360 meter lang en is daarmee ook een van de langste hangbruggen in Duitsland (alleen de Titan-RT in Harz is langer).

De brug is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Durf je het aan, dan word je beloond op een prachtig uitzicht en een geweldige ervaring op 100 meter hoogte boven het Mörsdorfer Bachtal. Probeer vroeg in de ochtend te gaan of later op de dag want het kan er best druk zijn.


Tip van Flip: Maak een Wandeling door de vallei (hebben wij ook gedaan), het aanzicht van de hangbrug is ook zeker de moeite waard.

Let op! Het is een flinke klim terug naar boven en dat is op een warme dag echt zweten geblazen. (en de volgende dag flinke spierpijn!).


Commentaires


bottom of page